Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Skinned Deep (2004)

Μια οικογένεια πηγαίνει διακοπές. Το αυτοκίνητο μένει από λάστιχο. Μια γριά προσφέρεται να βοηθήσει. Είναι η αρχηγός μιας διαταραγμένης οικογένειας μεταλλαγμένων που διαμένει στην περιοχή. 
Άλλο ένα από τα 100νταδες rip off του The Texas Chain Saw Massacre (1974). Είναι η μοναδική ταινία του Gabriel Bartalos (σκηνοθεσία, σενάριο, παραγωγή) που θέλησε να γίνει ο Tom Savini αξιοποιώντας την μακρόχρονη εμπειρία του στα Special Effects πάνω σε ένα δοκιμασμένο  χιλιοπατημένο στορυ. Το σχέδιο του να δημιουργήσει μια ακολουθία μεταλλαγμένων Leatherface χαρακτήρων δεν έπαισε στο κενό. Βρήκε μια εξέχουσα θέση στον απέραντο βρομερό βούρκο των bad movies we love. Ανάξιες λόγου, σημασίας, κριτικής, βατόμουρων δέχονται την χλεύη απο κριτικούς και κοινό, αν ποτέ φτάσουν ως εκεί, και αργότερα, ελάχιστες απο αυτές, οι φωτείνες εξαιρέσεις αυτών, επιβεβαιώνουν τον κανόνα και γίνονται αντικείμενα λατρείας απο μερίδα κοινού/ανώμαλων σινεφιλ. Τα σκουπίδια του ενός - ο θησαυρός του άλλου. Από τον προπάτορα Εντ Γουντ (1924 -1978) μέχρι τις υποπαραγωγές τις Troma Entertainment στις τούρκικες υπερπαραγωγές των 70ς μέχρι το πρόσφατο ανοσιούργημα The Room (2003). Ένας ωκεανός αποτυχίας αμόλυντος απο το mainstream. Το τελευταίο προπύργειο του cult κινηματογραφου.
Τυπική εισαγωγή horror- ερημιά, βροχή, σκότος. Ένας γέρος οδηγά. Ένα όχημα αλα Mad Max τον πλησιάζει- η  φιγούρα της αφίσας πετάει ένα γάντζο και ανατρέπει το αυτοκίνητο- ακραίο άκυρο κατ/ένα λαδωμένο μπράτσο σφίγγετε μπροστά σε μια λάμπα-και ο αβοήθητος γέρος γίνεται το πρώτο θύμα. Έρχεται η τυπική πατριαρχική οικογένεια υπέρβαρων χαζών αμερικάνων, γνωρίζει την κακοντουμπλαρισμένη καλοκάκαγαθη σχιζογριά και την λατρεμένη οικογένεια στο μακάβριο σπίτι τους που αποτελείται απο τον bad ass motherfucker Surgeon General της αφίσας, τον νάνο νίντζα Plates (Warwick Davis.ο star της ταινίας) που αντί για αστεράκια εκτοξεύει πιάτα και τον ευαίσθητο Brain με τον τερααάστιο εγκέφαλο. Πίδακες αίματος. Ζωντανή μένει μόνο η χορτοφάγος κόρη γιατί την γουστάρει ο Brain (ο 10χρονος αδερφός κόπηκε κατακόρυφα στα 2). Πικνικ ρομαντζάδα. Την ντύνουν νυφούλα και την δένουν μπροστά από το όχημα και επιτίθενται σε μια καινούργια άτυχη διερχόμενη παρέα υπέρβαρων για την μυήση του νέου μέλους της οικογενείας. Ξεγελά με τερτίπια τον Brain και του ανοίγει τον εγκέφαλο στα δύο, πράσινο αίμα και παιδικά κυβάκια με γράμματα βγαίνουν και σχηματίζουν LOVE, αυτή τα πατά και γίνεται HATE (σκληρό). Μια παρέα γέρων χαρλεάδων-Ancient Ones-ανακαλύπτει οτι ο αρχηγός τους που γοητεύτηκε απο την γριέτζο ειναι νεκρός και επιστρέφει για εκδίκηση. Η γριά τους δίνει δωράκια/σήματα της ειρήνης και τα κολάει στο μέτωπο του καθενός...παγίδα...head explosion! Επική μονομαχία γέρου με νάνο. Ξερίζωμα κεφαλιού και σουτ. Το κορίτσι προσπαθώντας να δραπετεύσει φτάνει στο οστεοφυλάκιο/εργαστήριο του  καλωδιωμένου ακέφαλου σφίχτη πατέρα Creator. Κόβει την παροχή πράσινης γλίτσας στη γριά και αυτη λιώνει. Ένα κεφάλι βγαίνει απο την κοιλιά του creator και της επιτίθεται. Γκρεμίζοντας το εργαστήριο-ο creator χάνει τη δύναμη του και πεθαίνει. Με ηλεκτροπληξία, δυναμίτη, και μια αποτελειωτική ροδιά πεθαίνει και ο  Surgeon General. Πάει να τα πει όλα στο μπάτσο και ανακαλύπτει οτι αυτός ειναι η τελική τελική τελική μάνα του κακού και ουρλιαζει ΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟ σε ολόκληρη τη διάρκεια των τιτλων τέλους. Κάκιστες ερμηνειες, κάκιστοι διάλογοι, ασταμάτητες ασήμαντες ανατροπές, τεράστιες τρύπες και φτηνιάρικη Λιντσεική ατμόσφαιρα και άλλοι 100 λόγοι για είναι Πραγματική κακή. Ένα μεγάλο omfg. Μια αληθινή κινηματογραφική εμπειρία για ιδιαίτερα γούστα

1. η σκηνή οπου ο Brain τρέχει γυμνός εν ώρα αιχμής στην Times Square δεν ειναι μέρος γυρισμάτων, ειναι αληθινή! Συνελήφθει αμέσως για αυτήν την πρωτοποριακή του performance. Άτιμη λογοκρισία.
2. εδω η ταινια με ελληνικους υποτιτλους (rip by cinete)
http://www.mediafire.com/?h8m4zru8u4ihn6i
3.


6 σχόλια:

  1. Καλησπερα.Ειναι ευκολο να ανανεωσετε το λινκ?Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mia xara einai to link . dokimase kai edo
    https://rapidshare.com/#!download|457p1|3800056913|skinned%20deep%202004.avi|733964|0|0|0|referer-FFD18A852C59D3D1D3A8F10AB1C7A5EC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Download not available
    The download for this file has not been enabled. Only the user who uploaded it, can enable the download option.
    αυτο μου βγαζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eυχαριστω παρα πολυ και συγγνωμη για τα πολλα ποστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Warwick Davies! ΥΠΟΚΛΗΣΗ! RESPECT. Willow, Leprechaun και huggy bear μεταξύ άλλων στο Return Of The Jedi.

      Διαγραφή