Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Land of the Minotaur (1976)

2 τουρίστες εξαφανίζονται σε μια αρχαιολογική περιοχή κάποιου νησιού της ελλάδας. Έχουν πιαστεί θύματα μιας παράξενης αίρεσης που τους θυσιάζει στο όνομα του μυθικού Μινωταύρου. Ένας καθολικός παπάς θα ζητήσει την βοήθεια ενός φίλου του ντετεκτιβ από την Ν.Υ. και μαζί θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο.
Αμερικανο-αγγλικο-ελληνική παραγωγή που κυκλοφόρησε και με τους τίτλους The Devil's Men, Οι Διαβολάνθρωποι και Η μάσκα του Διαβόλου. Σκηνοθέτης είναι ο παραγωγικότερος έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Καραγιάννης (έγκλημα στο καβούρι.1974, τανγκό 2001.1973, Χουλιγκανς-Κάτω Τα Χέρια Απο Τα Νειάτα.1983, Δράκος, το πρόσωπο της ημέρα.1983) με 101 ταινίες.
Σατανισμός και νεοπαγανισμός στα ελληνικά νησιά. Πάρε cast-ο καθολικός μάχιμος παπάς είναι ο Donald Pleasence. Ο αρχιερέας της αίρεσης-βαρώνος από τα καρπάθια όρη- είναι ο θρύλος της Hammer-Doctor Who-Peter Cushing. Μαζί τούς αρκετοί έλληνες... ντετεκτιβ είναι ο 80s γόης Κωστας Καραγιωργης, σατανιστής μπάτσος του χωριού, ο γνωστός "κακός" Δημήτρης Μπισλάνης και μπακάλης σατανιστής είναι ο κλασσικότερος έλληνας "κακός" Ανέστης Βλάχος (αλλά δεν υπάρχουν ελληνικοί διάλογοι). Και μουσική από BRIAN ENO!
Η ταινία ξεκινά καλά. Κουκουλοφόροι τύπου ΚΚΚ μαζεύονται σε ένα αρχαίο κάστρο σέρνοντας ένα άντρα και μια γυναίκα σε μια αίθουσα -ένα κορίτσι τους εκτελεί με ένα μαχαίρι μπροστά από το άγαλμα του Μινώταυρου που βγάζει φωτιές από τη μύτη ...και μιλάει. Βαρετό στο σύνολο, με όλα τα κλισέ που περιμένεις, έχει κάποιες καλές στιγμές, ψιλοκαλή ατμόσφαιρα μυστηρίου και αγωνίας μέχρι το φινάλε όπου ο παπάς- στην κρίσιμη στιγμή της θυσίας και αφου δεν μπορεί να νικήσει τους σατανιστές δίχνωντας τους τον σταυρό- τους πετά λίγο αγιασμό και εκρύγνονται όλοι και όλα. Κρίμα που δεν ζωντανεύει ο Μινώταυρος

1.Ο Κώστας Καραγιάννης ήταν συνιδρυτής της κινηματογραφική εταιρείας Καραγιάννης-Καρατζόπουλος (η γνωστότερη εταιρία μετά τη Finos Films)
2.http://www.megaupload.com/?d=N5PYR2CQ
3.






4 σχόλια:

  1. Δυνατος Σεπτεμβρης μαυτα που ανεβαζεις Τεντα. Η πρωτη που δεν εχω δει, κατεβαινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν εχει subs αλλα δεν θα σε νοιαζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει, αυτό αξίζει να το δεις μόνο και μόνο για το cast!
    Κρίμα πάντως που δεν έχει ελληνικούς διαλόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μεχρι και ο μινωταυρος αγγλικα μιλαει
    The Minotaur: "Those who enter the forbidden chamber of the minotaur must die!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή