Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

The Ward (2010)

σκατα.σκατα.σκατα.για γελια και για κλαματα.μοιαζει με φοιτητικη ασκηση πάνω στον καρπεντερ παρα για ταινια του ιδιου.εκνευριστική ηθοποια. μηδενικο σεναριο. ξεφτιλισμενα φτηνιαρικα τρικς. η ανατροπη στο φιναλε δεν σωζει την κατασταση. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει για καποιους ακατανοητους λογους, αλλά οι πραγματικοί φαν του καρπε θα απογοητευτούν τρελα, θα τραβανε τα μαλλια τους, θα χτυπανε το κεφαλι τους στον τοιχο να δουν αν βγαζει ωραιο ηχο, θα νιώσουν την ύπαρξή τους να ξεπέφτει, θα σπασουν πληκτρολογια, θα φανε γυαλια,θα ξαναδουν το The Thing να ισιώσουν.το μικρο budget δεν ηταν ποτε δικαιολογία για εναν carpenter.10 φορες καλυτερο το Cigarette Burns. πιο τρυπιο και απο τουβλο.πιο αψυχος πεθαινεις.πιο αγγαρια παλι πεθαινεις.η ολη χαρα στους τιτλους αρχης μετατρεπεται σε χαρακιρι.περιμεναμε τοσα χρονια και τελικα φαγαμε σαβουρα.η μεγαλυτερη απογοητευση του ηδη ξεφτιλισμένου 11.

1.Αλλα μιας και το θεμα ειναι τα ψυχιατρεια ας θυμηθουμε

11 σχόλια:

  1. tenta eisai poly paragwgikos tis teleytaies meres.anarwtiemai mhpws symbainei epeidh exeis ena keno pleon sth zwh sou
    kapoios pou anarwtietai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μόνο που αναφέρεσαι σε πληκτρολόγια και ξεπεσμένες υπάρξεις στα λεγόμενά σου, είσαι εκτός θέματος. Προφανώς δεν έχεις γνωρίσει πολλούς πραγματικούς «φαν του καρπε», ή για να το θέσω πιο κατατοπιστικά, ανθρώπους που να αγαπάνε το έργο αυτού του σκηνοθέτη. Δεν μιλάω για αυτούς που διασκεδάζουν με τις «πετυχημένες» ταινίες του. Διότι, όταν αγαπάς κάποιον δεν τον αγαπάς για την ομορφιά του (Halloween, The Thing) αλλά για τις λεπτομέρειες του χαρακτήρα του που εδώ είναι διάχυτες σε όλη την διάρκεια της ταινίας. Αυτοί που ξέρουν τον Carpenter καταλαβαίνουν τι εννοώ και (φυσικά για ακατανόητους λόγους) έχουν ήδη τοποθετήσει το Ward δίπλα σε εκείνες τις ταινίες που τους έκαναν να τον αγαπήσουν και όχι δίπλα σε αυτές που τους τον σύστησαν. Όλοι οι υπόλοιποι καλά θα κάνουν να συνεχίσουν να απογοητεύονται μέσα στην γκρίνια τους. Πράγμα καθόλου ενοχλητικό…

    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θεωρω τον καρπε υπερεκτιμημενο.Οι ταινιες του εχουν περισσοτερο ψυχαγωγικη ποιοτητα παρα καλλητεχνικη αξια-χωρις αυτο να ειναι κακο,εχω απολαυσει και εγω μερικες ταινιες του.Νομιζω οτι το hype γυρω απο το ονομα του εχει διμιουργηθει γιατι η φιλμογραφια του ειναι αποκλειστικα αφιερωμενη σε ενα ειδος το οποιο εχει μεγαλο και φανατικο κοινο.Ενας σκηνοθετης τοσο πιστος στο ειδος του αξιζει να μνημονευετε για τη προσφορα του(πολλοι ισως πουν οτι αλλαξε το Horror),αλλα τις ταινιες του τις βρισκω απλοικες,αφελης,δεν μου προκαλλουν καποιο ενδιαφερον και με κανουν να βαριεμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. nemo.ας ειναι υπερεκτιμημενος,δεν με νοιαζει τι θεωρει το ευρυ κοινο,για μενα ειναι ο αγαπημενος μου σκηνοθετης,και ας μην ειναι ο καλυτερος.ναι,ορισε το horror αλλα γιατι λες οτι εμεινε εκει? το Dark Star ,Assault on Precinct 13,Escape from New York ,Starman ,Big Trouble in Little China,They Live τα λες horror.Christine, The Thing κ.α. επισης δεν ειναι στεγνα horror

    ...γουστα ειναι αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και ειμαι πραγματικος «φαν του καρπε και αγαπω το έργο αυτού του σκηνοθέτη.ειμαι απο αυτους που περιμεναν τοσο καιρο για μια ακομα ταινια του...
    ...όταν αγαπάς κάποιον δεν τον αγαπάς για την ομορφιά του (Halloween, The Thing) αλλά για τις λεπτομέρειες του χαρακτήρα του ...συμφωνω απολυτα μαζι σου,ομως εδω δεν υπαρχει τπτ να αγαπησω.

    οταν αγαπας κατι ΑΛΗΘΙΝΑ οφειλεις να το κραξεις οταν το βλεπεις να ξεπεφτει στα ματια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πως ηταν δυνατον να υπαρχει ηθοποιια οταν εχει βαλει ολες αυτες τις γκομενες να παιξουν; Το σεναριο δεν θα το ελεγα μηδενικο αλλα ρηχο. Απο ενα σημειο και μετα (πολυ νωρις) για να τη δω, την αντιμετωπιζα σαν κατι που δεν ειναι του Carpenter. Και νομιζω τετοια μεταχειριση πρεπει να εχει. Αν τη δεις σαν μια ταινια της σειρας, περναει. Αν τη δεις ομως εχοντας αξιωσεις απο τον Carpenter -κι αν εκτιμας το προηγουμενο εργο του- δεν γινεται να μην απογοητευτεις.

    Το σχολιο μου "αλλα οχι και μετριο" στο ποστ του τρειλερ ειχε να κανει με την παραπανω αντιμετωπιση.

    Επιμενω οτι βαρεθηκα πιο πολυ με το Ghost of Mars.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλα ναι.το Ghost of Mars ειναι το κατι αλλο.ουτε να γελασεις δεν μπορεις.εδω οι ερμηνειες,οι σεναριακες ευκολιες,το φαντασμα,και τα ουρλιαχτα της γκομενας φερνουν αρκετα γελια.ελπιζαμε ρε φιλε σε ενα δυνατο comeback...θα περιμενουμε την μεταφορά του comic “Darkchylde”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πράγματι, ήταν λίγο ψιλοαπογοήτευση η νέα του ταινία απο σενάριο και μόνο. Αυτό βέβαια δεν μειώνει σε τίποτα το συνολικό έργο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καμια σχεση το συνολικο του εργο με αυτη την πατατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ετσι και ξαναδιαβασω μαλακια για τεντα θα μπηξω καλαμακια στις ουρηθρες σας (joking)

    και η ταινια ηταν μαλακια πως να το κανουμε.... δεν συγκρινεται με τα διαμαντια που ειχε βγαλει παλιοτερα


    ΑΑΑΑΟΥΥΥΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή