Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

The Great Silence (1968)

Mια έγχρωμη γυναίκα προσλαμβάνει ένα μουγκό κυνηγό επικυρηγμένων να εκδικήθει για τον θάνατο του άντρα της μια συμμορία κυνηγών επικυρηγμένων.
  Ο γάλλος Jean Louis Trintignant (το      μοναδικό γουεστερν που έπαιξε) είναι ο silence,  υπερασπιστής των αθώων και αδυνάτων. Ο Loco, είναι ο διεστραμμένος Klaus Kinski (στον καλύτερο western ρόλο του), ένας αδίστακτος κυνηγός επικυρηγμένων που "κάνει μόνο το καθήκον του, όπως ορίζει ο νόμος", διορισμένος μαζί με την συμμορία του από τον Pollycot, τοπικο άρχοντα που ασκεί επιρροή  σε μια αποκλεισμένη κοινωνία χωρικών που αναγκάζονται να παρανομήσουν για να επιβιώσουν. 
    Ο Sergio Corbucci με το Django (1966) άνοιξε τους ορίζοντες του spaggeti western εισάγοντας στο είδος πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα και θέτοντας υψηλότερα όρια στη βία. Εδώ προσθέτει άλλη μια καινοτομία, δεν υπάρχει ήλιος και έρημος, μόνο χιονισμένα τοπία και οι καλοί δεν κερδίσουν πάντα.Το παγωμένο τοπίο δένει με την αίσθηση μισανθρωπιάς και παράνοιας που είναι διάχυτη σε ολόκληρη την διάρκεια της ταινίας και η μουσικάρα του ΕNNIO MORRICONE προσθέτει σε λυρισμό και ατμόσφαιρα. Aπό τα καλύτερα μη Leone spaggeti, πολύ βίαιο για την εποχή του με πολλούς σκοτωμούς, μηδενισμό και αίμα, και ένα πρωτότυπο, σοκαριστικό, απαισιόδοξο, σαδιστικό, νομιμόφρονο φινάλε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου