Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Thriller - A Cruel Picture (1974)

Ένα μικρό κορίτσι βιάζεται από ένα τρελό γέρο στο δάσος και από το σοκ χάνει την φωνή της.Στην εφηβεία της ένας ξένος την απαγάγει, την φυλακίζει και την εθίζει στην ηρωίνη, στέλνει ψεύτικα γράμματα μίσους στους γονείς της ώστε να μην την αναζητήσουν και την εκπορνεύει σε ένα κλειστό κύκλωμα ανωμαλίας. Αρχικά αυτή φυσικά αντιστέκεται με αποτέλεσμα ο απαγωγέας να της βγάλει το μάτι . Ζωή γάματα. Αργότερα, αφού εκπαιδεύεται σε πολεμικές τέχνες, όπλα και οδήγηση.... επιστρέφει να εκδικηθεί τους βιαστές και τα τσιράκια τους αφήνοντας τελευταίο τον απαγωγέα της για ένα από τα πιο ευφάνταστα final kill.
Η 2η απαγορευμένη σουηδική ταινία είναι ένα από τα καλύτερα rape/revenge films που έγιναν ποτέ. Αντιπροσωπευτικό καλό κλασσικό exploitation με πρωταγωνίστρια την διάσημη σουηδέζα πορνοστάρ Christina Lindberg, με art house διάθεση,slow motion σκηνές δράσεις αλα Πέκινπα και αρκετό γυμνό για την εποχή της με κάποιες hardcore σφήνες .Παρά το προβλέψιμο κλασσικό στορυ ,η μπρος -πίσω αφήγηση καταφέρνει να διατηρεί συνεχώς το ενδιαφέρον περιμένοντας την λύτρωση της πανέμορφης μουγκής μονόφθαλμης εκδικήτριας. Ατμοσφαιρικό, απολαυστικό, ωμό και βίαιο,με παράξενο αλλά λειτουργικό soundtrack και κυρίως όμορφα σκηνοθετημένα από τον Bo A Vebenius (βοηθός του Bergman στο Persona.1969) ο οποίος έβαλε τα λεφτά και έγραψε αυτό το χαμένο cult διαμάντι.Στέκεται επάξια (με διαφορετική ματιά) δίπλα στο κλασσικό αμερικάνικο Last House On The Left (1972) του Wes Craven, το ψιλοέκλεψε ο Abel Ferrara για το MS. 45 (1981) και ξαναέγινε γνωστό όταν το χρησιμοποίησε ο Τarantino ως επιρροή για το Κill Βill (2003-4) δηλώνοντας:the roughest revenge movie ever made

1.Ένας από τους σαδιστές βιαστές της αθώας Mandeline είναι η ελληνίδα ηθοποιός Δέσποινα Τομαζάνη με αξιόλογο βιογραφικό>Η Δίκη των Δικαστών, Περιπλάνηση,Η Φωτογραφία, Αλδεβαράν,Σουβλίστες Τους!Έτσι Θα Πάρουμε Το Κουραδόκαστρο,Γλυκιά Συμμορία,Τέλος Εποχής κ.α.

4 σχόλια:

  1. Αυτα ειναι!καλτιλα και αντιφαΛλοκρατικο μυνημα!!Καλο ακουγεται!!Κατι δηλαδη σαν το i spit on your grave αλλα στο πιο καλτ ακομη?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σαν νοημα το ιδιο.
    σαν ταινια ειναι πολυ καλυτερο.
    ειναι γυρισμενο πριν γινουν μοδα τετοιες ταινιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταλαβαινω τι λες..Παντως εγω δεν μιλαγα για το remake του i spiti on your grave

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ουτε εγω μιλαω για το remake...
    το i spit on your grave (τελειος τιτλος)ειναι γυρισμενο το 78,που ηδη ειχαν αρχιζει να γυριζονται ταινιες τετοιου ειδους...ειναι καλυτερο και απο το παλιο εννοω

    ΑπάντησηΔιαγραφή